среда, 4 октября 2017 г.

"Нас не здолає холодна байдужість" 
Історичне сафарі козятинщиною мовою документів



На зустріч у бібліотеці погодилась автор серії книг "Наша історія" про історію козятинщини з найдавніших часів до сьогодення, трагічні сторінки голодомору 1932-1933 років мовою документів та свідчень, Зоя Володимирівна Вільчинська. Бібліотека має подаровані авторкою книги. Беремо та читаємо, адже читати вчасно - велика удача, бо зустрічі з хорошими книгами допомагають рости та знаходити друзів.

15 комментариев:

  1. Надзвичайно титанічна праця вкладена, щоб відобразити історію України та нашого краю на основі реальних документів. Книга цінна для нинішнього та майбутніх поклінь.

    ОтветитьУдалить
  2. Вперше з часів існування Козятина народилася грандіозна інтелектуальна праця “Наша історія” за авторством головного архіваріуса міста, історика, педагога, відмінника освіти України, ,члена Національної спілки журналістів та Всеукраїнської спілки краєзнавців Зої Володимирівни Вільчинської

    ОтветитьУдалить
  3. Величезна праця з великою кількістю карт, ілюстрацій, документів, хронологічних таблиць, спогадів старожилів, котра на тлі усієї відомої нам історії України висвітлює найцікавіші періоди життя нашої малої батьківщини- Козятинщини, в тому числі , і мовою документів.

    ОтветитьУдалить
  4. Вихід у світ даного видання само по собі вже ПОДІЯ! Козятин має свій викарбуваний на папері літопис, свою неповторну історію..

    ОтветитьУдалить
  5. Дякую Зої Володимирівні за її працю над написанням книги, яка є нашою історією.Кожна людина повинна пам'ятати і знати історію свого роду,рідного краю.Історія – наші корені. Без них не можливе життя сьогодні і в майбутньому.

    ОтветитьУдалить
  6. Дуже вдячна Зої Володимирівні за її титанічну працю, яка дає нам можливість: кому ознайомитись з історією рідного краю, кому осмислити її, а кому і переосмислити. Історія, якщо не засвоювати її уроків - повторюється. Ми повинні поважати власну історію. Історичні події відбулися - і це факт. Тому сприймати їх потрібно такими, якими вони були насправді. Хочу побажати Зої Володимирівні подальшого творчого натхнення і з нетерпінням очікую її нових досліджень.

    ОтветитьУдалить
  7. Населення нашого краю завжди опинялосяу ролі заручників і головних виконавцівчужої волі. У книзі це документально показано та підтверджено. Тому потрібно прагнути зробити все, щоб таке ніколи більше не повторилося.

    ОтветитьУдалить
  8. Документи дають історії змогу "заговорити", а нам - відчути подих минулого. Я рада, що маю можливість у своєму житті не просто прочитати такі цікаві та важливі для кожного козятинчанина книги, а й особисто бути знайомою з автором цих книг - Зоєю Володимирівною Вільчинською. Ця чудова жінка все своє життя досліджує історію рідного краю та у дуже цікавій формі доносить це людям. Хочу виразити слова щирої вдячності Зої Володимирівні за її титанічну працю. Хай Бог дає здоров'я,силу та натхнення до нових досліджень.

    ОтветитьУдалить
  9. Вивчати історію життя батьків та предків необхідно для того, щоб достукатися до душ і сердець дітей, які передадуть цей скарб нашого минулого своїм дітям і онукам.

    ОтветитьУдалить
  10. Я дуже рада, що є ще небайдужі до історії нашого краю люди, такі як Зоя Володимирівна! Бажаю їй творчої наснаги на створення нових краєзнавчих шедеврів.

    ОтветитьУдалить
  11. Історія вчить нас не допускатися помилок у майбутньому. Праці Зої Володимирівни - це літопис-настанова нам і нашим майбутнім поколінням.

    ОтветитьУдалить
  12. Все починається з історії того місця, де ти народився і проживаєш, де проживають батьки і родичі. Тому не будемо байдужими до епохи і часу, що відбилися в їх діях та вчинках, які позначилися на їхніх долях.

    ОтветитьУдалить
  13. Сьогодні у переддень пам'яті жертв голодомору гортаю книгу Зої Володимирівни, і жахаюсь тому, скільки прийшлось вистраждати нашому народу на цій Землі. Дякую за книгу.

    ОтветитьУдалить
  14. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  15. Історія - наше минуле,яке ми не повинні забути.Особливо історія багатостраждального українського народу,який не дивлячись на все,зумів вистояти і вижити. Дякую за книгу.

    ОтветитьУдалить